Foredrag om middelalderens kjøkken på Kongefestivalen, 8. august 2025

Den 8. august 2025 skal Marianne Vedeler, generalsekretær i NAS , holde foredrag om middelalderens kjøkken på Hageseter turisthytte under Kongefestivalen!

Foredraget til Vedeler er basert på funn gjort på Vehl-Hjerkinn, der fjellstuen Hjerkinn lå. Hjerkinn var i bruk frem til 1400-tallet og var et kjent stopp på pilegrimsferden til Nidaros i århundrene etter St. Olavs død. Vedeler har også skrevet en artikkel om fjellstuen Hjerkinn, pilegrimene og maten de fikk servert, som du kan lese her.

Foredraget inkluderer en matopplevelse på 4 retter, i tillegg til en venterett basert på Fjellkvann:

  • Havrelefserull med reinsdyrlår, rømme og grønn saus.

  • Tørket og saltet torsk i vin.

  • "Stinne strå" - stekte ostefingre i deig.

  • Middelaldersk mandelpai

Marianne Vedeler har også gitt ut en bok om “Middelalderens kjøkken - Oppskrifter og historiene bak dem” (2023).

Neste
Neste

Kristine Ødeby Haugan har disputert med sin doktoravhandling