Foredrag om middelalderens kjøkken på Kongefestivalen, 8. august 2025
Den 8. august 2025 skal Marianne Vedeler, generalsekretær i NAS , holde foredrag om middelalderens kjøkken på Hageseter turisthytte under Kongefestivalen!
Foredraget til Vedeler er basert på funn gjort på Vehl-Hjerkinn, der fjellstuen Hjerkinn lå. Hjerkinn var i bruk frem til 1400-tallet og var et kjent stopp på pilegrimsferden til Nidaros i århundrene etter St. Olavs død. Vedeler har også skrevet en artikkel om fjellstuen Hjerkinn, pilegrimene og maten de fikk servert, som du kan lese her.
Foredraget inkluderer en matopplevelse på 4 retter, i tillegg til en venterett basert på Fjellkvann:
Havrelefserull med reinsdyrlår, rømme og grønn saus.
Tørket og saltet torsk i vin.
"Stinne strå" - stekte ostefingre i deig.
Middelaldersk mandelpai